Збор-два за кофеинот

Секој ден светот консумира околу 300 тони кофеин дневно, што е доволно за секој маж, жена и дете што живеат на планетава да се напијат една шоља кафе. Најголем увозник на кафе се САД, но најголеми ентузијасти во консумирањето на…

Флаширана vs. Вода од чешма

Флаширана vs. Вода од чешма

Пиењето на минерална газирана или негазирана вода постана животен стил на „здравствено свесните“ луѓе. Таа повеќе не е луксуз и заради тоа ја има на секаде низ светот. Но, според некои истражувања, заради овој факт може да пати нашата планета….