Збор-два за кофеинот

Секој ден светот консумира околу 300 тони кофеин дневно, што е доволно за секој маж, жена и дете што живеат на планетава да се напијат една шоља кафе. Најголем увозник на кафе се САД, но најголеми ентузијасти во консумирањето на…