Едукативно видео за контрацепција- ОДЛУКА

Во следното видео zdravstvo.kauza.mk ве носи во светот на младите и ви прикажуваме  колкава е нивната (не)информираност за контрацепцијата. Проследете ја приказната за овие две млади девојки кои што се едни од многуте недоволно информирани млади во Република Македонија.

 

birthcontrol-rights-by-amanda-excell

Видеото е изработено од страна на стручниот тим од ХЕРА– Асоцијација за здравствена едукација и истажување. Неодамна направивме интервју со Даниел Калајџиевски -програмски координатор за млади во ХЕРА. Интервјуто може да го прочитате тука.

 

 

Напишано од Ангел Димитриевски, како дел од обуката за граѓани новинари поддржана од фондација Метаморфозис

(254)