Флаширана vs. Вода од чешма

Флаширана vs. Вода од чешма

Пиењето на минерална газирана или негазирана вода постана животен стил на „здравствено свесните“ луѓе. Таа повеќе не е луксуз и заради тоа ја има на секаде низ светот. Но, според некои истражувања, заради овој факт може да пати нашата планета….

За социјалната шлаканица и болните од ХИВ сида

 Shqip Сидата денеска е една од модерните болести на современото општество. Главниот акцент во целата оваа приказна се дава на луѓето носители на овој вирус и кои се психолошките ситуации со кои што се сретнуваат. Длабочината на човековото незнаење може…

ВИДЕО: Обични луѓе испраќаат пораки за меланома

Дали имате 16 години или познавате некој кој што е на таа возраст? Погледнете го ова видео, споделете  и пренесете ја пораката за заштита од меланома. (354)

ВИДЕО- Жителите во Косово сакаат да се ХИВ позитивни

ВИДЕО- Жителите во Косово сакаат да се ХИВ позитивни

Во следното видео може да видите како граѓаните на Косово одговараат дека со задоволство сакаат да бидат ХИВ позитивни. До каде ли оди човечката неинформираност? (244)

Едукативно видео за контрацепција- ОДЛУКА

Едукативно видео за контрацепција- ОДЛУКА

Во следното видео zdravstvo.kauza.mk ве носи во светот на младите и ви прикажуваме  колкава е нивната (не)информираност за контрацепцијата. Проследете ја приказната за овие две млади девојки кои што се едни од многуте недоволно информирани млади во Република Македонија.  …

Факти за сексуалното и репродуктивно здравје на младите во Македонија

Факти за сексуалното и репродуктивно здравје на младите во Македонија

zdravstvo.kauza.mk ви прикажува некои факти за сексуалното и репродуктивно здравје на младите во Македонија кои што се установени во 2011 година. (246)

Статистики за ХИВ сида за 2012 година

Статистики за ХИВ сида за 2012 година

Zdravstvo.kauza.mk ви ги прикажува статистиките за сида утвредени според Глобалниот Фонд за претходната 2012 година. (400)

Интервју со Даниел Калајџиевски-програмски координатор за млади во ХЕРА

Интервју со Даниел Калајџиевски-програмски координатор за млади во ХЕРА

За блогот на zdravstvo.kauza.mk интервју направивме со Даниел Калајџиевски – програмски координатор за млади во ХЕРА. Ќе прочитате за сидата во Македонија, за тоа како се третира или не се третира, за важноста на тестирањето и за тоа колкаво е…